B kategorijas tiesības ir aktuālas visu gadu - daudzi tās iegūst jau pēc vidusskolas beigšanas, tomēr ne visi pēc to iegūšanas kļūst par autovadītājiem. Ne visi var atļauties uzturēt automašīnu, varbūt rodas citas prioritātes - universitāte, darbs ārzemēs vai kas cits. Tomēr tas nemaina vēlmi iegūt tiesības pēc iespējas ātrāk, jo daudzi to uzskata par soli tuvāk pieagušā dzīvei. Taču kā izvēlēties autoskolu?

Lai iegūtu b kategorijas tiesības, izvēle ir milzīga - gan lielās, gan mazās auto skolas sola braukšanas nodarbības pa 8,99 eur, nepierakstot, ka šī cena atbilst tikai 1 mācību stundai, nevis 2, kā tam būtu jābūt. Tāpat tiek solītas 11 teorijas nodarbības pa 10 eiro vai citās zemās cenās, radot maldīgu priekšstatu, ka tiesību iegūšana būs teju par velti. Skaisti solījumi, tomēr diezgan bieži tie saistās ar kādiem noslēptiem zemūdens akmeņiem.

Skaisti iesaiņoti meli

Gandrīz vienmēr ir tā - ja teorijai ir uzlikta ļoti zema cena, tad braukšanas nodarbības noteikti būs dārgākas kā citur un otrādi. Šādas ninanses ir iepriekš jāizpēta un jānoskaidro. Visgodīgākās būs tās auto skolas, kuras brīvi izsūta līguma paraugu vai vēl labāk - ja tas jau ir publicēts mājas lapā, kā to piedāvā Presto autoskola.

Skumji, bet arī mūsdienās vēl var dzirdēt stāstus par braukšanas instruktoriem, kas cenšas no studentiem izspiest naudu, iestāstot, ka kursants vēl nav gatavs braukšanas eksāmenam vēl ilgi pēc tam, kad viņš jau ir pierādījis, ka varētu to nokārtot. Vēl skumjāk, ja autoskola negrib nākt pretī, ja kursants vēlas instruktoru nomainīt. Bieži vien ir jāpārslēdz līgums, varbūt pat jāmaksā soda nauda par līguma laušanu…

Moderna braukšanas nodarbību sistēma

Presto autoskolā piekopj daudz demokrātiskāku taktiku - brauc kaut vai katru dienu un kaut vai katru dienu ar citu instruktoru! Tas palīdz izvairīties no situācijas, kad apmācību process tiek nevajadzīgi stiepts garumā.

Ļoti iespējams gan, ka Tev pašam varētu iestāties apmulsums, ja brauksi, piemēram, ar 5 dažādiem instruktoriem. Viens teiks, ka brauc labi, otrs teiks, ka tevī vēl nav pārliecības. Instruktoru maiņas iespēja vairāk domāta tam, lai atrastu instruktoru, ar kuru vislabāk saprasties. Visi var būt profesionāļi, taču 1 skolotāju, pasniedzēju vai instruktoru mēs uztveram labāk, citu sliktāk, jo arī mums ir dažādas mācīšanās metodes - vienam patīk autodidaktika, otrs izvēlas pēc iespējas aktīvāku komunikāciju ar pasniedzēju.

Ērta nodarbību rezervācija un apmaksa

Presto autoskola ir parūpējusies, lai pieteikties braukšanām būtu pēc iespējas vienkāršāk. Tev nav jāzvanās, jāsūta īsziņas instruktoram, bet tu vienkārši vari pieteikties uz braukšanas nodarbībām Presto mājas lapā. Atrodi sev izdevīgākos laikus un piesakies nodarbībai ar 1 kliķšķi! Braukšanas nodarbības vari saņemt gan darba dienās, gan brīvdienās - latviešu, krievu un angļu valodās. Turklāt - ja bez visas mašīnas jau tā esi gana kustīgs, braukšanas nodarbības 1 kursa ietvaros vari saņemt dažādās Latvijas pilsētās.

Presto seko līdzi laikam, tādēļ piedāvā arī atvieglotu apmaksas sistēmu - visus nepieciešamos maksājumus iespējams veikt arī caur mājaslapu. Pandēmijas dēļ tas noteikti ir labs risinājums, lai nebūtu pirms katras braukšanas nodarbības jāiet uz administrāciju, lai veiktu kārtējo maksājumu klātienē.

B kategorija - tas ir sprints

Presto piedāvā instrukciju, kā tiesības iegūt tik ātri pat kā 30 dienu laikā - veiksmīgi sekojot norādēm, tas patiesi ir iespējams. Tomēr ne katram būs iespējams braukt ik dienas, lai šo mērķi realizētu mēneša laikā, kā arī ne visiem ir iepriekšējas autovadīšanas prakses. Tomēr tiem, kam vasara pilnībā brīva - kāpēc gan neuzstādīt arī tik ambiciozu apņemšanos un neizaicināt sevi?

Tomēr ikvienam, arī tam, kas nekad nav sēdējis pie auto stūres, tiesības ir iespējams iegūt vismaz 90 dienās - Presto kursantus iedvesmo nestiept gumiju garumā, bet braukt vismaz 3-4 reizes nedēļā, lai 1 vasarā no kājāmgājēja kļūtu par autovadītāju.

Turklāt statistika apliecina, ka tie, kas mācību procesu ir ievilkuši ilgāk par 4 mēnešiem, autovadītāju apliecību iegūst daudz vēlāk. B kategorijas apliecības iegūšanas process ir vairāk kā sprints, nevis kā maratons. Jo svaigākas būs zināšanas un braukšanas prasmes, jo lielāka iespēja, ka CSDD braukšanas eksāmenu nokārtosi ar 1. reizi.

Tiesības var iegūt ikviens!

Ja vēl baidies, kā tas būs - sēdēt pie stūres, ja nekad iepriekš to neesi darījis, neuztraucies, Tu neesi vienīgais tāds. Presto glabā daudz veiksmes stāstus, kad arī tie, kas stūrei iepriekš nebij pieskārušies, jau pēc 15 braukšanas nodarbībām nokārto CSDD eksāmenu. Kā jebkurā mācību procesā vienlīdz svarīgi ir abi - gan pasniedzējs, gan students.

Brīnišķīgs stāsts ir arī par rekorda uzstādītāju Irmu Klušu, kura tiesības ieguva 79 gadu vecumā un tagad brauc ar dēla dāvāto BMW. Tāpat arī izklaidējošos un iedvesmojošos video Presto Youtube kanālā var sastapt progresīvos puišus no Singapūras Satīna, kuri arī mēģināja nokārtot tiesības 90 dienās. Kādam izdevās, kādam ne. Tur arī noskaties, kādi faktori tad var ietekmēt to, cik ilgā laikā ir iespējams tikt pie B kategorijas autovadītāja apliecības.

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно



Komentāri Auto ziņas: b kategorijas tiesības godprātīgā autoskolā: