Automašīnas iegāde ir nervus kutinošs pasākums - kā gan veikt vispareizāko izvēli un nesapīties vilinošos, bet krāpnieciskos piedāvājumos? Neviens jau nevēlas būt muļķis, kuru viegli aptin ap pirkstu naivas labticības dēļ - un pēcāk tā vietā, lai priecātos par jauno auto, jākaļ shēmas, kā no auto atbrīvoties un atgūt zaudēto naudu. Kas tik nav dzirdēts? Dažs labs pat aizdomājas tik tālu, ka savu neveiksmīgo pirkumu turpat mežā nodomā sadedzināt, pēcāk cerot atgūt naudu no apdrošinātājiem. Jāatceras gan, ka apdrošināšanas firmās nestrādā nekādi zābaki, bet gan rūdīti izmeklētāji - un beigu galā neveiksmīgais pirkums var aizvest pat līdz kriminālatbildībai.

Lai tā nenotiktu, turpinājumā aicinām iepazīties ar šo rakstu sadarbībā ar portālu dalder.lv, kur vieglie auto tiek piedāvāti plašā klāstā gan no privātajiem pārdevējiem, gan auto saloniem un lietotu auto plačiem un dīleriem. Lai auto vadītājs būtu apmierināts, vajadzīgs tik vien, lai auto uzticami darbotos, lai nākotnes potenciālās remonta izmaksas nebūtu augstākas par auto vērtību un ne mazāk svarīgi - lai vajadzības gadījumā būtu ērti iespējams nomainīt auto rezerves daļas.

Var iegādāties lietotu automašīnu no Vācijas par pieklājīgu naudas summu un smagi vilties, bet tajā pašā laikā var arī no paziņas atpirkt kādu vecu, bet uzticamu automašīnīti par 500 EUR, un tā ripos vēl ilgi un mierīgi, jaunajam saimniekam galvassāpes nesagādājot. Sāls neslēpjas ne tajā, no kurienes ir automašīna, ne tās cenā… Par to, kā laicīgi prognozēt savas attiecības ar automašīnu nākotnē - vai gaida saticīga mīlestība vai neizbēgama vilšanās - iezīmēsim ar 3 jautājumu palīdzību.

Auto diagnostika - veiksmes atslēga?


Skaidrs, ka iegādājoties automašīnu, jāpārliecinās par tās tehnisko stāvokli - tomēr kā gan nezinātājam iegūt pārliecību, vai viss ir kārtībā? Ar neliela līkuma izmešanu, vizuālo apskati un intuīciju visbiežāk tomēr nebūs gana. Pilnvērtīgam stāvokļa novērtējumam vislabāk būs pieaicināt speciālistu - prasmīgu servisa mehāniķi, kas ne vien veiks vizuālo pārbaudi, bet arī datordiagnostiku. Tā arī būs meklētā atslēga, kas palīdzēs rast atbildi uz virkni jautājumu par turpmāko automašīnas darbības mūžu.

Pacients ārstam par savām sāpēm var izstāstīt pats, tomēr automašīnai vajadzīga speciāla ierīce, kas ļautu mums sadzirdēt, kas tai sakāms. Šīs procedūras laikā auto tiek savienots ar datoru vai virtuālu mašīnu - ar speciālu programmu palīdzību iespējams nolasīt auto problēmu zonas, kas tiek atveidotas kodu veidā. Mehāniķis šos kodus mācēs atšifrēt un ar to palīdzību arī konstatēt auto defektus un bojājumus.

Datordiagnostika ļaus savlaicīgi plānot potenciālos remonta izdevumus, dodot iespēju paredzēt, kā auto darbosies nākotnē. Un vai gan tas nav tieši tas, ko vēlas zināt auto pircējs, kas izvēlas savu pirmo automašīnu? Varbūt šobrīd problēma ir šķietami niecīga - tomēr pēc vairākiem mēnešiem tā jau, iespējams, būs tik tālu samilzusi, ka auto vairs nebūs braucams. Par to labāk uzzināt vēl pirms norēķināšanās par jauno automašīnu - tieši tāpēc tas ir saprātīgs ieguldījums īstā auto meklēšanas procesā. Iegādājoties lietotu auto, svarīgi spēt prognozēt tā turpmāko darbības laiku, kā arī pārliecināties par faktisko auto vērtību, un tieši to nodrošinās auto diagnostika.

Kāpēc uzzināt vairāk par auto detaļām?


Dažkārt arī automašīnām var būt ļoti specifiskas remontēšanas nianses - svarīgi pārliecināties, ka kādas detaļas bojājuma gadījumā to būs viegli nomainīt. Tāpēc, plānojot iegādāties auto, svarīgi noskaidrot, kas notiks gadījumā, ja nu kāda kaut niecīga detaļa noplīst vai sabojājas - vai tās nomaiņa neprasīs astronomiskus izdevumus un vai vispār būs tehniski iespējama? Arī par šo aspektu laicīgi varēs brīdināt servisa mehāniķis.

Dalder.lv piedāvā auto rezerves daļas - te sludinājumos atrodamas gan jaunas, gan lietotas. Iespējams, pēc datordiagnostikas un auto apskates mehāniķis jau varēs noteikt, ko nepieciešams nomainīt. Jāņem vērā, ka servisā auto detaļas tiek pārdotas par augstāku cenu, jo to veido arī servisa peļņas procents. Tāpēc iespējas izskatīšana iegādāties lietotas rezerves daļas vai arī tieši no pārdevēja piedāvājuma dalder.lv būs finansiāli izdevīgāks risinājums.

Patiesais stāsts, ko slēpj auto


Datordiagnostika un vizuāla apskate būs veids, kā iepazīties ar patieso auto vēsturi. Nobraukums ir viens no aspektiem, kas par to pastāsta ļoti daudz - tomēr jārēķinās, ka rādījums var būt sagrozīts, lai pircējam sniegtu pievilcīgāku piedāvājumu. Statistika parāda, ka vidēji Eiropā grozīto odometru skaits procentuāli svārstās starp 5-10%, bet Latvijā tas sastāda ievērojami augstāku rādījumu - pat līdz 80% odometru rādījumi ir grozīti…

Arī šarmantais stāsts par eksotiskajām automašīnām no ārzemēm var būt tikai glīta reklāma. Lietoti auto no Vācijas nez kāpēc skan daudzsološāk par kaimiņa Jāņa nodzīto vabolīti. Tomēr patiesībā tepat mūsmājās atrodamie piedāvājumi bieži vien izrādās daudz uzticamāki. Dažkārt atdzītie auto no ārzemēm ir vien kopā samontētas avarējušas automašīnas. Par šīs situācijas nopietnību liecina arī 2013. gada piemērs, kad Vācijā plūdos cieta simtiem automašīnu. Kāda sakarība, ka arī pie mums tirgū vairumā nonāca “labi lietoti auto no Vācijas”.

Tāpēc svarīgi iegūt padziļinātu izpratni par patieso auto vēsturi - vai tas ir cietis avārijā, vai atradies zem ūdens. Ja automašīnā iekļuvis ūdens, to var pavadīt pelējuma smaka, apšuvuma un apdares vietās var atrasties dubļi un smiltis, bet citviet var būt manāmas ūdens nogulsnējuma pēdas. Speciālists uz šiem jautājumiem varēs atbildēt un kliedēt neskaidrības par auto patieso stāvokli.

Kur ir mana automašīna?


Renārs Kaupers ilgi meklēja savu lidmašīnu, tomēr arī īstās automašīnas atrašana nemaz nav tik vienkāršs uzdevums. Dalder.lv gaida lietoti, jauni auto - lai arī kura no auto markām sirdij liek iepukstēties straujāk, atcerēsimies, ka auto izvēle nav vien emocionāls lēmums. Lai rezultātā par savu pirkumu varētu arī lepoties, svarīgi, lai automašīnas izvēle būtu balstīta uz patiesu izpratni par tās tehnisko stāvokli, pagātni un nākotnes perspektīvām. Tāpēc, ja auto īpašnieks kategoriski atsakās veikt datordiagnostiku - tas noteikti būs viens no tiem sarkanajiem karodziņiem, kas liecinās par vēl vairāku citu klātbūtni. Un tas nozīmē, ka šāda auto apskatei būs saprātīgi atmest ar roku - lai arī cik kārdinoša nebūtu tā cena un pievilcīgas fotogrāfijas!

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно



Komentāri Pirmās automašīnas meklējumos - lietoti, jauni auto dalder.lv:





Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите код: *
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив