Nākot ziemai, pienāk laiks arī nomainīt vasaras riepas uz ziemas riepām. Autovadītājs var apjukt jaunu riepu izvēlē, jo ziemas riepu cenas mēdz būt ļoti dažādas. Riepas.lv piedāvā ziemas riepas cenu robežās no 17 eiro līdz pat gandrīz 126 eiro. Dabīgi rodas jautājums: kas tad sastāda šo riepu cenu un kā tās atšķirās? 

Šajā rakstā tiks apskatītas dažādas nianses, kas ietekmē un sastāda riepu izcenojumu. 

Saķere 

 

Saķere ir viens no svarīgākajiem faktoriem visām riepām. Saķere atbild par to, cik labi riepa spēs izveidot savienojumu ar ceļa segumu un nesaslīdēt veicot asus manevrus. Tas ir īpaši būtiski ziemā, kad ceļu var klāt ledus vai mitruma kārta, un riepai saķeri ar segumu izveidot ir daudz sarežģītāk. Lai izvairītos no bīstamām situācijām, ziemas riepas tiek taisītas no mīkstākas gumijas, kas palīdz iegulties ceļa segumā un izveidot labāku saķeri. Tām ir arī tūkstošiem mazu rieviņu, kas palīdz saķeres izveidošanā. 

Dārgākās riepas nodrošina labāku kvalitāti un tehnoloģiju riepas saķerei, kas padara braucienus krietni drošākus. 

Izturība 

 

Izturība ir svarīgs riepas kvalitātes rādītājs, kuru nosaka ražošanā izmantotais materiāls un tehnoloģija. Visi autovadītāji vēlētos, lai riepas būtu pēc iespējas izturīgākas un nenolietotos tik ātri, tādā veidā tās būtu nepieciešams mainīt retāk. Dārgākas riepas nodrošinātu uzticību tam, ka tās nenolietotos tik ātri un spētu kalpot Jums ilgāk. 

Rites pretestība 

 

Riepu pretestība ir enerģija, kas tiek patērēta riepas deformācijas un tās radītās berzes rezultātā, kura rodas, riepai saskaroties ar ceļa segumu. No tās nevar izvairīties, bet to iespējams samazināt. 

Ja autovadītājs vēlas patērēt mazāk degvielu braukšanas laikā, rites pretestība ir viens no faktoriem, uz ko skatīties, izvēloties riepas. Kā liecina ADV Enerģijas departamenta pētījums, rites pretestības pielāgošana var ieekonomēt līdz pat 10% degvielas, taču vairākums autovadītāju spēs ietaupīt apmēram 3%. 

Lētākām riepām rites pretestība būs lielāka, kas rezultēsies ar lielāku degvielas patēriņu. Turpretī dārgākām riepām šī pretestība būs mazāka. 

Trokšņu līmenis 

 

Vēlviens riepu rādītājs ir trokšņu līmenis, ko rada riepa brauciena laikā. Labākas kvalitātes riepām trokšņu līmenis būs mazāks, taču sliktākas kvalitātes vai manāmi nolietotām riepām trokšņu līmenis būs stipri lielāks. 

Riepu zīmols 

 

Cenu sastāda arī preces zīmols, kā gandrīz jebkurā tirgū. Atpazīstamāki zīmoli būs dārgāki par nepazīstamiem vai jauniem zīmoliem. Taču to nevajag uztvert kā krāpšanu, jo zīmols ir daudz ieguldījis, lai izveidotu un nostabilizētu savu reputāciju, kas ietver arī kvalitātes nodrošināšanu. Riepas.lv iesaka iegādāties Marshall (Kumho), AUSTONE, Cooper vai ANTARES zīmolu riepas, tām ir pārbaudīti laba kvalitāte. 

Produkta izpēte 

 

Dārgāku riepu zīmolu cenas arī sevī ietver izmaksas par tehnoloģijas un produkta izpēti, lai varētu garantēt pārbaudītu un kvalitatīvu produktu. Bieži vien tiek aizmirsts tas, ka produkti ir jāizpēta un jāpārliecinās par to funkcionalitāti pirms palaišanas tirdzniecībā. Produkta izpēte un testēšana nav par velti, kas arī ietilpt riepas cenā. 

 

Secinājums: Vai ir vērts pirkt dārgākas riepas? 

 

Viss ir atkarīgs no tā, cik ļoti Jums ir svarīga papildus drošība, komforts un cik vispār esat gatavs maksāt par jaunām riepām šobrīd, katrs no mums taču ir citādāks savās vēlmēs un vajadzībās. Bet ir pašsaprotami, ka augstāka kvalitāte nāk kopā ar augstāku cenu. 

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно



Komentāri Kādi faktori nosaka ziemas riepu cenu?:




комментариев публикаций Цитата Ответить
31 октября 2021 15:41
Rapid advancements in the plane ticket booking make travellers get their plane tickets
by phone or using a computer from anyplace they are whenever they want.
It is easy to get flight reservations and begin a step to reserve the
air travel tickets to your best convenience. One can use this time to study travel technology together with open opinions about the travel software company in detail right now - https://flightattendant.buzz

комментариев публикаций Цитата Ответить
31 октября 2021 16:53
While appearance travel is more sought-after than in all
cases, the vast more than half of people in the domain drink not in any way been on a plane.
As that potent slowly changes, the environment stands to suffer.
Is flying less the only solution? https://flightworldwave.xyz


Имя:*
E-Mail:
Комментарий:
Введите код: *
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив